Dolar

32,5242

Euro

34,9389

Altın

2.439,63

Bist

9.716,77

Yenikapı'da Davutoğlu konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu’nun da katılacağı ''Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses'' mitingi, gerçekleştiriliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-20 12:39:17

Yenikapı'da Davutoğlu konuştu

 Başbakan Davutoğlu, milyonların toplandığı mitingde konuşmasını yapıyor:

- Bu ne güzel manzara, bu ne güzel millet, bu ne güzel kardeşlik. Allah aşkına, hangi milletin böyle asil bayrağı, hangi milletin böyle tek bir yürek gibi çarpan kardeşleri var.

- Biz burada Türk ve Kürt çocuklarınnefesini birleştiriyoruz. 

- Terör örgütüne sırtını dayayanlara sesleniyoruz, biz İstanbul'a , milletimize, Diyarbakır'a, Hakkari'ye orada yaşayan vatandaşlarımıza sırtımızı vermişiz.

- Burdan söylüyorum, hiç kimse bizim yavaşlayacağımızı düşünmesin. Operasyonlarımızı silahları bırakana kadar sürdürmeye kararlıyız.

- Lütfen kimse kardeşine, sen Kürt müsün, sen Türk müsün, Kuzeyli misin, Güneyli misin diye sormayın. Allah'ın sormadığı soruyu siz sormayın.

- Seçim güvenliğini sağlayacağız. Kimsenin baskı altında oy vermesine izin vermeyeceğiz. Korkmayın kardeşlerim. Ayağa kalkmaya var mısınız?

Erdoğan, Yılmaz ve Davutoğlu alanda

Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingi Yenikapı Miting Alanı'nda başladı. Saat 16:28 sularında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting alanına geldi.

 Mitinge, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katılması bekleniyor. Öte yandan mitinge çağrılmayan tek siyasi partinin HDP olduğu belirtildi.



ALANA GİRENLERE TÜRK BAYRAĞI

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı verildi. 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TWITTER ADRESİNDEN MESAJ YAYINLADI

1 milyon kişinin katılımının hedeflendiği miting öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da resmi Twitter hesabından mesaj yayınlayarak, “Tüm vatandaşlarımızı bir olmaya, birlik olmaya, teröre karşı tek ses olmaya, Yenikapı'ya davet ediyorum” çağrısında bulundu. Erdoğan, mitingle ilgili afişi de Twitter hesabında paylaştı.

Haber Ara