Dolar

32,4764

Euro

34,8291

Altın

2.471,42

Bist

9.530,47

Yeni Zelanda’ya Nasıl Gidilir?

Yeni Zelanda’ya gitmek isteyenler için nasıl gidileceğine dair yardım edecek yazım hazır. Hemen okuyun!

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-23 10:49:27

Yeni Zelanda’ya Nasıl Gidilir?

Yeni Zelanda bize yakın olan ülkelerden biri değil. Oraya gitmek için dağlar yollar aşmakla kalmıyor resmen diğer yarım küreye geçiş yapıyorsunuz. Elbette turistlerin gözdesi olmayı başarabilen potansiyeli ile buna değmeyeceğini kesinlikle söylemiyorum. Ancak yakın olmadığı için oraya gitmenin alternatif yolları konusunda da biraz bilgi sahip olmak yolculuğunuzu kolaylaştırabilir diye düşünüyorum ve hazırsanız detayları anlatmaya başlıyorum! Yeni Zelanda Nerede?

Her zamanki gibi hemen konuya giriş yapıyorum ve size konum veriyorum; Okyanusya'da, Güney Okyanu Pasifik Adaları içinde ve Avustralya'nın 1.500 km güney doğusunda yer almakta. Günay Yarımküreye yapacağınız bu yolculuk için size ikna edici sebepler sunuyor. Ancak bilet fiyatlarına ve mesafenin uzunluğuna bakınca iyi bir rota çizmek gerektiğini de kesinlikle söylüyor. Şimdi, işin o kısmı için size yardımcı olayım. :)

Türkiye'den Yeni Zelanda'ya Nasıl Gidilir?

Sizi çok şaşırtacak bir yanıt vermek isterdim ama takdir edersiniz ki aklın yolu bir ve bu nedenle de cevabım “Uçakla!” oluyor. Ancak bunu söyleyip bırakmıyorum tabii ki. Öncelikle, Yeni Zelanda'nın görmek isteyeceğiniz başka pek çok ülkeyi de barındırdığını unutmayın. Yani, esasında Japonya'ya bile gidecek olsanız belki onun öncesi veya sonrasına Yeni Zelanda'yı planlamak mantıklı olabilir. Uzun bir seyahatin parçası olacaksa şayet Yeni Zelanda'yı bu biçimde konumlandırabilirsiniz.

Ancak, başlıkta da belirttiğim gibi, siz direk olarak Türkiye'den Yeni Zelanda'ya gidecekseniz Yeni Zelanda uçak bileti aramalarına şimdiden bakmanız iyi olur. Öncelikle hemen belirteyim ki aktarmasız bir uçuş bulmanız mümkün olmayacak. Sizin için biletin uygun fiyatta olması daha önemliyse iki aktarma yapılan uçuşlara bakmanızı öneririm. Bangkok, Singapur,Abu Dabi, Dubai Sydney, Brisbane gibi noktaların bir veya birkaçından aktarma yapmanız mümkün olacaktır. Tüm bu aktarmalar içinde bilet fiyatı kadar dikkat etmeniz gerekli olan bir nokta daha var; Yeni Zelanda bagaj ağırlığı konusunda bir hayli sıkı uygulamalara sahipler. Aman dikkat, eşyanızın bir kısmını havalimanında bırakmak mecburiyetinde kalmayın.

Bir diğer yöntem için de gemileri önerebilirim. Bir tur kapsamında gitmek ve “Suya sabuna dokunmadan gezeyim, geleyim.” diyorsanız gemi turları sizin için çok daha uygun olacaktır. Yeni Zelanda tur gemileri İzmir ve İstanbul'dan kalkıyor. Ancak şimdiden belirteyim ki öyle hayallerinizi süsleyen bir fiyat farkı ile karşılaşmayacaksınız Yeni Zelanda uçak bileti ile tur fiyatlarını karşılaştırdığınızda.

yeni_zelanda_nerede-692x509

Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya Nasıl Gidilir?

Bu soru da aklınıza takılıyor olabilir. Bunun için de yine yolculuğun gaz hali yerine sıvı halini tercih edebilir ve deniz yolunu kullanarak Yeni Zelanda sınırlarına varabilirsiniz. Üstelik böyle bir durumda Avustralya'yı da planlarınıza dahil edecek bir tatil kurgulamanız daha muhtemel.

Yeni Zelanda gitmek için biraz öncesinden plan yapılması gerekli olan ülkelerden biri. Deniz veya havayolu olsun, iki türlü de size biraz pahalıya gelecek olan uzun bir yolculuktan bahsediyorum. Bu yüzden sizin için tek başına bir rota olmasındansa Uzak Doğu veya Güney Yarımküre seyahatlerinizin arasında vakit ayıracağınız bir yer olması daha mantıklı.

Yine de tercihiniz direk olarak Yeni Zelanda'ya gitmekse başta da söylediğim gibi, sıkı bir araştırma ile Yeni Zelanda uçak bileti en ucuz nerdeyse gidip bulun ve havayollarını tercih edin, derim. Keyifli yolculuklar.
Yeni Zelanda çalışma izni nasıl alınır?





Yeni Zelanda oturum izni başvuruları Yeni Zelanda Ankara Büyükelçiliği'ne ya da Yeni Zelanda'da bulunan Göç Ofislerine yapılabilmektedir. Başvuru için öncelikle Yeni Zelanda vizesi almanız gerekmektedir.
 
Yeni Zelanda'ya gitmek için ne gerekiyor?





Yeni Zelanda Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar. Pasaportun, seyahat bitiminden sonra 6 ay daha geçerliliği olmalı. Ayrıca seyahat geçmişinizi incelemeleri adına varsa eski pasaportlarınızı da sunmalısınız. Yüz net görünmeli son 6 ay içinde çekilmiş olmalı.
 

Yeni Zelanda Türkiye'den vize istiyor mu?





Umumi (Bordo), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip Türk vatandaşları vizeye tabidirler.
 

Yeni Zelanda'ya uçakla kaç saatte gidilir?





Türkiye ile yeni zelanda arasındaki uçuş mesafesi 16617 km dir. 16617 kilometrelik yol direkt uçuş ile ortalama olarak 700 km/h hızla giden bir yolcu uçağı ile yaklaşık 23 saat 44 dakika zaman almaktadır.

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara