Dolar

32,3369

Euro

35,1991

Altın

2.247,90

Bist

8.718,11

Yeni Zelanda hükümeti terör mağdurlarının yakınlarına oturum izni verecek

Yeni Zelanda hükümeti, Christchurch şehrindeki iki camiye 15 Mart tarihinde yapılan terör saldırılarında hayatını kaybeden ya da yaralananların yakınlarına oturum izni vermeye hazırlanıyor. Vize uygulamasından yaklaşık 200 kişi yararlanabilecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-25 14:08:07

Yeni Zelanda hükümeti terör mağdurlarının yakınlarına oturum izni verecek

Euronews'ten Kerem Congar'ın haberine göre Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu, El Nur ve Linwood camilerindeki saldırıda ölen ya da yaralanan Müslümanların ülkede geçici vizeyle yaşayan yakın akrabalarına kalıcı ikamet sağlamak amacıyla özel bir vize uygulaması başlattığını duyurdu.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Buna göre 15 Mart tarihinden önce Yeni Zelanda'da öğrenci ya da çalışma vizesiyle geçici oturuma sahip söz konusu kişiler kalıcı vize için başvuruda bulunabilecek.

Göçmenlik bürosu söz konusu vize uygulamasından kurbanların 25 yaş altı akrabalarının, kardeşlerinin ve büyük ebeveynlerinin de yararlanabileceğini açıkladı. Yetkililer ayrıca kalıcı oturum için ödenmesi gereken 140 Dolarlık (780 TL) ücretin söz konusu kişiler için alınmayacağını ve diğer vize başvurusu yapan kişilere göre kendilerine öncelik tanınacağını belirtti.

KİMLER YARARLANAMAYACAK?

Bu tarihten önce ülkeye turist vizesiyle gelen, ilk yardım ya da polis memuru olan ya da ülkeyi kısa süreliğine ziyaret eden kişiler, kurbanların yakınları dahi olsa kalıcı vize uygulamasından yararlanamayacak.

 

Haber Ara