Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

Yeni Zelanda'dan Venezuela'ya insani yardım

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Peters, ekonomik ve siyasi kriz geçiren Venezuela'dan kaçan halka ulaştırılmak üzere 500 bin dolarlık insani yardımda bulunacaklarını duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-19 08:44:10

Yeni Zelanda'dan Venezuela'ya insani yardım

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlığının resmi sayfasından yazılı açıklama yapan Winston Peters, Venezuelalı mülteci ve göçmenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik 500 bin dolar tutarındaki insani yardımın Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) aracılığıyla ulaştırılacağını bildirdi.

Genel seçim çağrılarına destek

Yardımın, geçen yıl sonunda Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) aracılığıyla yaptıkları 145 bin dolarlık yardımın devamı niteliğinde olduğunu hatırlatan Peters, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni Zelanda, Venezuela halkı ve yaşadıkları kötüleşen durumdan endişe duyuyor. Üç milyondan fazla Venezuelalı komşu ülkelere kaçtı ve bu da bölgeye büyük bir baskı uyguladı."

Venezuela'daki insan hakları ihlallerine karşı olduklarını vurgulayan Peters, genel seçim çağrılarını da desteklediklerini sözlerine ekledi.

Haber Ara