Dolar

32,6021

Euro

34,7824

Altın

2.414,45

Bist

9.645,02

Yeni Zelanda'da camiye saldıran Brenton Tarrant avukatını azletti

Yeni Zelanda'da geçtiğimiz cuma günü, namaz esnasında iki camiye saldıran ve 50 Müslümanı öldüren terörist Brenton Tarrant, mahkemenin kendisine tahsis ettiği avukatı azletti. Savunmasını kendisinin yapacağı belirtilirken, süreci ırkçı görüşlerini yaymak için bir platforma dönüştürmeye çalışacağı belirtiliyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-18 22:45:23

Yeni Zelanda'da camiye saldıran Brenton Tarrant avukatını azletti

Yeni Zelanda'da cuma namazı esnasında iki camiye saldıran ve 50 Müslümanı öldüren terörist Brenton Tarrant, mahkemenin kendisine tahsis ettiği avukatı azletti.

SÜRECİ ŞOVA DÖNÜŞTÜREBİLİR

Savunmasını kendisinin yapacağı belirtilirken, süreci ırkçı görüşlerini yaymak için bir platforma dönüştürmeye çalışacağı belirtiliyor.

"AKLİ DENGESİ YERİNDE"

Geçen hafta Cuma günü saldırıların ardından tutuklanan ve duruşmaya çıkarılan ırkçı terörist Brenton Tarrant'ın avukatı Richard Peters da duruşmada yerini almış ve 5 Nisan'da yeniden mahkemeye çıkarılması beklenen 28 yaşındaki Avustralya vatandaşı Tarrant'ın akli dengesinin yerinde olduğuna inandığını söylemişti.

"PİŞMAN DEĞİL"

Richard Peters, akıl sağlığı açıklamasının ardından zanlının talebi üzerine görevine son verildiğini de bildirdi. Peters, "Tarrant'ın aşırı görüşleri dışında zihin sağlığında bir sorun yok gibi görünüyor. Hiçbir pişmanlık belirtisi göstermiyor" dedi.

Haber Ara