Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

'Yeni sağlık yasa tasarısı Temsilciler Meclisinden mutlaka geçecek'

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan, yeni sağlık yasa tasarısının Temsilciler Meclisinden geçeceğine inancının tam olduğunu açıkladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 04:24:54

'Yeni sağlık yasa tasarısı Temsilciler Meclisinden mutlaka geçecek'
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Cumhuriyetçi liderlerin kamuoyuna duyurduğu ve ABD Başkanı Donald Trump'ın da destek verdiği yeni sağlık yasa tasarısının Temsilciler Meclisinden mutlaka geçeceğini söyledi.

Ryan, yeni sağlık yasa tasarısıyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bunu "merhamet yasası" olarak niteledi.

"Size garanti ederim ki yeni sağlık yasa tasarısı Temsilciler Meclisinden mutlaka geçecek." diyen Ryan, yeni tasarıyla ilgili çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Ryan, vekillerin ortak gayretiyle bu yasanın hem Temsilciler Meclisinden hem de Senatodan geçeceğine inandığını dile getirdi.

Trump, gün içinde sosyal medya hesabı Twitter'dan, "Yeni ve harika sağlık sistemi yasa tasarımız değerlendirme ve tartışmalar için açıklandı. Obamacare ise tam bir felaket." açıklamasını yapmıştı.

Demokratların şiddetle karşı çıktığı yasa tasarısına bazı Cumhuriyetçi vekil ve senatörlerin de tepki gösterdiği ifade edildi.

- Tasarının geleceği 4 vekilin elinde

Temsilciler Meclisinde çarşamba günü oylamaya sunulması öngörülen tasarının, Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında bu sene yaşanacak en şiddetli tartışmalara neden olması bekleniyor. 237 Cumhuriyetçi ve 193 Demokrat vekilin bulunduğu Temsilciler Meclisinden sert muhalefete rağmen geçmesi beklenen yasa tasarısı, daha sonra ABD Senatosuna gönderilecek.

Senatodaki 100 sandalyeden 52'si ile çoğunluğu elinde tutan Cumhuriyetçilerden en az 4'ünün karşı çıkabilecek olması ise tasarının geleceğini belirsizleştiriyor. Ohio Senatörü Rob Portman, West Virginia Senatörü Shelley Moore, Colorado Sanatörü Cory Gardner ve Alaska Senatörü Lisa Murkowski, Senato Çoğunluk Lideri Mitchell McConnell'a yazdıkları mektupta, Obamacare ile sigortalanan yoksul Amerikalıları kapsamayacak bir tasarıya "hayır" diyeceklerini açıklamıştı.

Yeni tasarının yasalaşabilmesi için Senatodan geçmesi ve bunun için en az 51 oy alması gerekiyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara