Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Yeni Şafak yazarından Erdoğan'a eleştiri

İbrahim Tenekeci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York Times'a cevap vermesini eleştirdi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 06:57:17

Yeni Şafak yazarından Erdoğan'a eleştiri

Yeni Şafak Gazetesi yazarı İbrahim Tenekeci, bugünkü "Milletin gönlüne girmek..." başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York Times ve Batı medyasının kendisi ve Türkiye aleyhinde yazılan yazılara tepki göstermesini eleştirdi. İtirazımız evvela şuna, diyen Tenekeci, "Devletin bir numarası olan cumhurbaşkanının bu tür haberlere / yorumlara kürsüden cevap vermesi, bizi iyi göstermiyor, daha kuvvetli yapmıyor," dedi.

İşte İbrahim Tenekeci'nin yazısından bir bölüm:

Kaç zamandır, yabancı memleketlere ait gazete ve televizyonlarda ülkemiz aleyhine yazılar yayınlanıyor, haberler çıkıyor. Sistemli bir şekilde. İslâm düşmanlığından sabıkalı bazı kişi ve kurumlar biçimsiz açıklamalar yapıyor. Ne yazık ki, dışardan gelen bütün bu saldırılar, içerde de destek görüyor, taraftar buluyor. Bu da bizim kaderimiz, imtihanımız. Topraklarımızın hain kontenjanı her zaman yüksek olmuştur. Malazgirt'ten beri böyledir bu. 'İstedikleri her şeyi verdik' deseniz bile, huyları / tavırları değişmez.

İtirazımız evvela şuna: Devletin bir numarası olan cumhurbaşkanının bu tür haberlere / yorumlara kürsüden cevap vermesi, bizi iyi göstermiyor, daha kuvvetli yapmıyor. Onların liderleri, kendileriyle ve ülkeleriyle ilgili burada yazılanlara / konuşulanlara cevap veriyor mu? Vermiyor. Obama'nın bir Yeni Şafak yazarına, editörüne karşılık verdiğini düşünün. Böyle bir şey mümkün mü?
Toparlayalım. 'End, bend oldu hayretinden' diye bir atalar sözü var. Kullanımdan düşeli çok olmuş. Burada ne anlatılmak istenildiğini bugüne kadar çözememiştim. Geldiğim yer: Sanki içinde bulunduğumuz seçim ortamını anlatıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara