Dolar

32,5445

Euro

34,8239

Altın

2.426,51

Bist

9.721,29

Yeni referandum sinyali

İskoçya Ulusal Partisi İskoçya'ya daha fazla yetki verilmemesi durumunda referanduma gidilebileceğini açıkladı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 08:56:35

Yeni referandum sinyali

İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) Londra'nın İskoçlara daha fazla yetki vermemesi halinde bağımsızlık referandumunu yeniden gündeme getireceği belirtiliyor. 

Financial Times gazetesinin manşetinde yer alan habere göre son seçimde önemli bir zafer kazanan SNP, İskoçya yönetimine daha fazla yetki istiyor. Birleşik Krallık yönetimine çağrıda bulunan parti, taleplerinini yerine gelmemesi halinde yeniden referanduma gidileceğini ifade ediyor. Gazeteye konuşan SNP Hazine sözcüsü Stewart Hosie, İngiltere hükümetinin intikal paketinde yer alan tedbirleri yerine getirmezse bunun yeni bir referandumu tetikleyebileceğini söyledi. 

Haberde SNP vekillerinin Westminstrer'ın yetkilerini kısıtlamaktan çok, kendi yetkilerini artırmak için bastıracağı belirtildi. 

Gazete, partideki pek çok insanın ikinci bir referandum önerisinden önce beklemeyi tercih edeceğini kaydediyor. Ancak bazı partililer, gelecek yıl Holyrood hükümeti seçimlerinde SNP oyların yüzde 60'ını alırsa, bağımsızlık referandumu çağrısı için iyi bir zamanlama olacağını düşünüyor.

 

Haber Ara