Dolar

32,4860

Euro

34,9489

Altın

2.430,73

Bist

9.716,77

Yeni İsrail Savunma Bakanı Yehuda Glick olabilir

İstifa eden Moşe Yaalon'un yerine Aksa baskınlarının mühendisi haham Glick geçecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-22 00:04:29

Yeni İsrail Savunma Bakanı Yehuda Glick olabilir

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre istifa eden Moşe Yaalon'un yerine İsrail basını, Mescidi Aksa'ya yaptığı baskınlarla tanınan fanatik haham Yehuda Glick'in geçeceğini yazdı.

YA'ALON İSTİFA ETMİŞTİ

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisinin yerine başkasının alınmasını önermesinin ardından Netanyahu'ya güvenmediğini kaydederek istifa etti. Yaalon, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son gelişmelerden sonra kendisine güvenmediğimi kaydederek hükümetten ve parlamentodan istifa ettiğimi ve siyasete ara verdiğimi Başbakan'a ilettim" demişti.

YEHUDA GLİCK KİMDİR?

İşgal altındaki Batı Yaka'nın El-Halil'de inşa edilen Otniel yerleşkesi sakinlerinden olan ve Filistinlilere karşı aşırı düşmanlığıyla bilinen Yehuda Glick, başta "dışarıdan gelen Yahudileri sahiplenme" olmak üzere birçok önemli mevkide görev almıştı. 2005 yılında Gazze'den ayrılma planından sonra siyasi hayatını terk eden Glick, o günden sonra Mescidi Aksa'ya baskın yapılması için çalışmalar yürütüyor. Glick, Mescidi Aksa baskınlarının mühendisi olarak biliniyor.

Mescidi Aksa'nın yıkılıp yerine "heykel" dikilmesini savunan Glick, 2014'te Filistinli bir gencin saldırısı sonrası ağır yaralanmış ve bir süre Aksa saldıırları ile gündeme gelmemeişti. Glick, iyileştikten sonra bu yılın Mart ayında tekrar baskınlara başladı.

Haber Ara