Dolar

32,5214

Euro

34,8534

Altın

2.428,24

Bist

9.645,02

Yeni Ekonomi Programı

ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur:- 'Yeni Ekonomi Programı; dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf ve tutarlı bir program olmuş'- 'İnşallah belirlenen bu yol haritası uygulamada da başarılı olur ve ekonomik yönden arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerisinde kavuşuruz'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-20 15:14:37

Yeni Ekonomi Programı
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf ve tutarlı bir program olduğunu bildirdi.

Cesur, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Dengelenme, Değişim ve Disiplin" sloganıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'nı (2019-2021) açıklamasının ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

YEP'in reel piyasayı da göz önünde bulundurarak uygulanabilir bir program olarak hazırlandığını gördüklerini ifade eden Cesur, büyüme hedefi ve hızı ile istihdamın piyasanın beklentisinde ve makul olduğunu söyledi.

Cesur, mali disiplinin de önemli olduğunu vurgulayarak, "Piyasanın bunu olumlu ve pozitif karşılayacağı, bizi moral ve motivasyon olarak yükselteceği kanaatindeyim. İnşallah el birliğiyle bu sıkıntıyı aşacağız." dedi.


- "İnşallah arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerisinde kavuşuruz"


Hasan Ali Cesur, yaptığı yazılı açıklamada da, iş dünyası olarak özellikle bazı beklentilerine cevap niteliğinde bir programın açıklanmasını beklediklerini aktararak, "Nitekim Yeni Ekonomi Programı; dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf ve tutarlı bir program olmuş. İnşallah belirlenen bu yol haritası uygulamada da başarılı olur ve ekonomik yönden arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerisinde kavuşuruz." ifadelerini kullandı.

İş dünyası olarak finansal ve fiyat istikrarı noktasında yeni bir yapılanmaya, yeni programa ihtiyaç duyduklarını belirten Cesur, şu değerlendirmede bulundu:

"Keza büyüme devam ederken enflasyon sorunu da baş gösterdi. Bu konuda da tasarruf politikalarının devreye girerek enflasyonu tek hanelere indirecek tedbir beklentisi içerisindeydik. Yine en büyük sorunlarımızdan cari açık konusunda katma değeri yüksek yerli ürünlere sahip olmamız gerçeğiydi. Bütün bunlara cevap aradığımız bir program bekledik. Yeni Ekonomi Programı'nda bu gerçeklerle yüzleşildiğini gördük. Tasarruf tedbirleri ile enflasyonun tek hanelere indirilerek 2021 itibarıyla yüzde 6'ya çekilecek olması, Kamu Maliyesi ve Dönüşüm ve Değişim Ofisi ile tasarruf ve gelir dönüşüm programının uygulanacak olması, merkezi bütçe açığının yüzde 2'lerin altına çekilmesi, Türkiye Finansal Hizmetler Kurulu'nun kurularak finansal hizmetlerin bir düzen altına alınacak olması disiplinli bir finans yönetimini ve tasarrufu beraberinde getirecektir."

Haber Ara