Dolar

32,4384

Euro

34,7315

Altın

2.478,97

Bist

9.530,47

'Yeni Bir' sergisi açıldı

'Yeni Bir' sergisi açıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 18:39:28

'Yeni Bir' sergisi açıldı
Ressam Nebahat Karyağdı'nın 'Yeni Bir' sergisi İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Galeri Eksen Balat Art-Artist House'da açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan ressam Nebahat Karyağdı, Uluslararası Selanik Contemporary Sanat Festivali ve Sempozyumu'nun bu seneki "Made By Artist" ödüllerinde yılın genç ressamı seçildiğini belirterek, sergisinin adını insanlık için yeni bir başlangıcı temsil etmesi umuduyla "Yeni Bir" olarak adlandırdığını anlattı.

Karyağdı, şöyle konuştu:

"Dünyanın son yüz yılı kaoslara, göçlere şahit oluyor. Bu sergide ben de insanlığın bu durumunu, iyi kötü çelişkilerin yansımasını, masumiyet, özgürlük, aşk temalarını sorguluyorum."

Sergide daha önceki yıllarda yaptığı çalışmalarında yer aldığını söyleyen Karyağdı, Avrupa'da sergilenen ama Türkiye'de sergilenmeyen eserlerinin de ilk defa görücüye çıktığını kaydetti.

Karyağdı, 12 yıldır resim yaptığını, 2012'den beri birçok fuara katıldığını, serginin 18. kişisel sergisi olduğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Çalışmalarımın aslında hepsi bir bütün. Eserlerimi yaparken okuduğum bir kitap da beni etkileyebiliyor, çoğu zaman izlediğim bir film de. Mesela sinemadaki görsellik de benim için çok etkileyici bir unsur. Gördüğüm iyi bir fotoğraftan da etkilenebiliyorum. Biraz da hayal gücü tabii, çünkü sizi var eden duygularınız ve seçimleriniz de resim yaparken etkili oluyor."

Sanat dünyasında cesur fırça darbeleri, masumiyet ve çarpıcılık taşıyan eserleri ile tanındığına dikkati çeken Karyağdı, "Resimlerimde sıkça kullandığım ayıcık figürü de bendeki masumiyet ve saflığın da ifadesi. Bir kız çocuğunun çoğunlukla ilk arkadaşı oyuncak ayıdır. O da benim ilk sarıldığım ve güven duygusu hissettiğim, ilk arkadaşımdı." diye konuştu.

Karyağdı, eserlerini yağlı boya ve akrilik tekniği ile çalıştığını söyleyerek, popüler kültür ikonlarını bu değerler ışığında yargılamayı ve kendi imgelerini yeni bir dille ortaya koymayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Sanatçının tablolarının dışında özel tasarım yastık ve çantalarının da yer aldığı sergi, 12 Haziran'a kadar görülebilecek.

Haber Ara