Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Yeni bir kafile daha Bangladeş'e ulaştı

Myanmar Ordusu ve Budist çetelerin saldırılarından kaçan binlerce Arakanlı Müslüman Bangladeş sınırına doğru akın etti. Her gün binlerce Müslüman sınırdan giriş yapıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 18:15:02

Yeni bir kafile daha Bangladeş'e ulaştı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Myanmar Ordusu ve Budist çetelerin başlattığı saldrılardan kaçmaya çalışan binlerce Arakanlı Müslüman canlarını kurtarmak için yollara düştü. Bangladeş sınırında günlerce bekletildikten sonra içeri alınan Müslümanların tahminen 150 bin olduğu düşünülüyor. Birleşmiş Miilletler'e (BM) göre ise sayı 123 bini aşmış durumda.

YARDIM DERNEKLERİNE İZİN YOK

Ordu ve Budist çetelerin Müslüman köylerini yakmaya devam ettiği bölgelere Sivil Toplum Kuruluşlarının girişi yasaklanırken, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) için özel izin alındı. TİKA'nın bölgeye girişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Myanmarlı mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonrasında karara bağlandığı açıklandı.

BANGLADEŞ SINIRINDA BEKLİYORLAR

Bu sebeple bri çok sivil toplum kurulu Arakanlı Müslümanları karşılamak içinBangladeş sınırına yakın bölgelerde ve ülke içerisindeki mülteci kamplarında bekliyor.

YENİ FOTOĞRAFLAR

Bugün de Bangladeş'e binlerce Arakanlı Müslüman'ın giriş yaptığı belirtildi. Bölgeden gelen fotoğraflar şu şekilde:




BM'DEN İKİ YÜZLÜ ADIM

Arakan'da yaşanan zulüm devam ederken Birleşmiş Milletler'den ise tepki çeken bir adım geldi. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yaptığı açıklamada "Çocuklara ulaşamıyoruz" dedi. Gerekçe ise "güvenlik nedeniyle" tüm yardım personelini geri çekmiş olması... Açıklamada "BM, Arakan'ın kuzeyinden güvenlik gerekçesiyle tüm personelini geri çektiği ve bölgedeki faaliyetlerini durdurduğu için Arakan'da yardıma ihtiyacı olan çocuklara erişimimiz yok" denildi.


İlgili haberlere gitmek için fotoğrafa tıklayınız

5d42d23e-1ebf-4991-b064-dd21446de3f3

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara