Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

'Yeni Başbakan yüksek ihtimalle Binali Yıldırım'

Habertürk gazetesi yazarı ve Habertürk Ankara temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Habertürk canlı yayınında AK Parti'de devam eden kongre sürecini değerlendirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 12:34:56

'Yeni Başbakan yüksek ihtimalle Binali Yıldırım'

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Canlı yayında AK Parti'de yeni başkan adayının "yüksek ihtimalle" Binali Yıldırım olacağını ifade eden Sarıkaya, Yıldırım'ın isminin öne çıkmasını "çalışkan, siyasi, zeki ve uyumlu" olmasına bağladı. Uzun süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalışmasının da Yıldırım'ın tercih edilme sebepleri arasında yer aldığını dile getiren Sarıkaya, yeni genel başkan ve Başbakanın kabinede "müsteşar" gibi çalışacağını söyledi.

Muharrem Sarıkaya, "Yeni dönemde kabineyi Cumhurbaşkanı'nın idare edeceği kesin. Yeni süreçte Başbakan bir anlamda kabineyi organize eden bir müsteşar gibi çalışacak" şeklinde konuştu.

AK Parti'de başkan adayı belirlenmesinin diğer partilerle kıyaslanmasının doğru olmayacağını savunan Sarıkaya, Erdoğan'ın lider pozisyonunun AK Parti'yi diğer partilerden farklı bir konuma getirdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini "belirleyici" olarak niteleyen Sarıkaya, AK Parti'nin geleneğinde iki adayla kongreye gitmek gibi durumun olmadığını da sözlerine ekledi.

Haber Ara