Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'a saldırı!

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü ve Yayın Kurulu Üyesi gazeteci Murat Alan, Cuma namazına gitmek üzere evden çıktığı sırada beyzbol sopalı 4 kişinin saldırısına uğradı. Yaralanan Alan hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar yakalandı. Saldırıyı tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun da, 'Herkes bilmelidir ki bu saldırının failleri adalet önünde hesap verecektir.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-14 19:05:02

Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'a saldırı!

buyuk_141

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü ve Yayın Kurulu Üyesi gazeteci Murat Alan, Cuma namazına gitmek üzere evden çıktığı sırada beyzbol sopalı 4 kişinin saldırısına uğradı. Yaralanan Alan hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar yakalandı. Saldırıyı tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun da, "Herkes bilmelidir ki bu saldırının failleri adalet önünde hesap verecektir." dedi.
Olay nasıl gelişti?

FETÖ VE ODA TV HEDEF GÖSTERDİ

Murat Alan'ın Akit TV yayınındaki FETÖ ve Ergenekon davalarından yargılanan generalleri kasdederek söylediği sözler bağlamından koparılıp çarpıtılarak önce FETÖ'cü “Kaç Saat Oldu” isimli twitter hesabından, ardından da Oda tv, Cumhuriyet ve Sözcü gibi yayın organlarından paylaşıldı. Konuyu çarpıtarak defalarca haber yapan Oda tv'nin yayınlarının akabinde Milli Savunma Bakanlığı da Murat Alan hakkında dava sürecini başlattı.

Bir süredir FETÖ'cü hesaplar ile Odatv tarafından hedef gösterilen Yeni Akit Yayın Kurulu üyesi Murat Alan'a, bugün Cuma namazı için evinden çıktığı sırada magandalar beyzbol sopalarıyla saldırdı.

Saldırıda başından ve vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan Murat Alan, çevredeki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Alan'ın tedavisi sürüyor.

4 SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Murat Alan'a yönelik saldırıdan önce Alan'a pusu kurulduğu ortaya çıkarken, saldırının tamamen organize bir şekilde gerçekleştirildiği tespit edildi. Olay sonrası emniyet birimleri saldırıyı düzenleyen 4 saldırganı teşhis etti. Saldırganların Ankara'dan İstanbul'a geldikleri tespit edilirken, olayda kullanılan aracın F.O ismine kayıtlı AUDİ marka bir otomobil olduğu da belirlendi. Ayrıca güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde aracın Ankara plakasına kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Alan'a yönelik linç girişimi sonrası Asayiş şube ekipleri, saldırıyı düzenleyen 4 kişiyi gözaltına aldı.

MURAT ALAN: VATAN SAĞOLSUN

Kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Murat Alan, Akit TV'ye konuştu.
İşte Murat Alan'ın açıklamaları....
“Sadece bana yönelik bir saldırı değil bu. AK Parti iradesine saldırı, Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı bu. Türkiye'deki derin yapının karanlık Odatv'nin, Sözcü'nün, Yeniçağ'ın ordu içerisindeki belli grupların şahsıma yönelik değil, Türkiye'yi eski günlerine döndürmeye yönelik... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın binbir emekle kurduğu Türkiye'yi 17 yılda getirdiği noktadan ger, götürmeye yönelik bir saldırı bu. Bana bir şey olursa 'vatan sağolsun' derim.  Ama bu ülkenin ilmik ilmik işlenmiş sivil iradesine yönelik saldırı.
Abdest aldım, camiye giderken saldırdılar. Araç içerisinde pusuya yatmışlar. Daha önceden keşif yaptıkları belli. 3-4 zibidinin yapacağı iş değil bu. İkametgahımızı bilen, beni tanıyanların işi bu.
Olayın kesinlikle takipçisi olacağız. Ama ben değil bu Cumhurbaşkanımızın iradesine saldırı. AK Parti'nin bu işi takip etmesi lazım. Bizim hükümetimizde bizim dönemimizde bize yaptıklarına bakın.”

ALİ KARAHASANOĞLU:
SALDIRIDA İKİ MUHTEMEL ŞÜPHELİ VAR

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Murat Alan'a düzenlenen saldırıya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ali İhsan Karahasanoğlu, saldırının arkasında iki muhtemel şüphelinin olduğunu söyledi.
Karahasanoğlu'nun açıklamalarından dikkat çeken satırbaşları:
“Murat kardeşimi 2 haftadır hedef gösteren operasyonlar vardı. Bu iki kanalda var. Birisi gizli bir olay olarak karşımıza çıkıyor. Daha çok öne çıkan ise karanlık Odatv'nin hedef göstermeleridir. Günde 2-3 haber yaparak hedef gösterdiler. 
Daha önemlisi gözlerden kaçırılıyor. Murat Alan'ın Akit gazetesinde yayınlanan Ekrem İmamoğlu aleyhinde haberleri vardı, özellikle malvarlıklarıyla ilgili... Beylikdüzü'ndeki inşaatlar, AVM ortaklıkları vs. bir dizi haberlerimiz vardı. O haberler çerçevesinde sosyal medyada ayrıca Murat Alan'ın paylaşımları vardı. O paylaşımlarla ilgili Murat Alan'a bazı tehditler geliyordu.
Tabi şu dakikada Alan'a yapılan saldırının iki muhtemel şüphelisi var gözümde. Birinci Odatv'nin hedef göstermesi çerçevesinde yapılmış olabilir.
İkincisi Ekrem İmamoğlu aleyhine yapılan haberler çerçevesinde 'sosyal medya paylaşımlarını sil, silmezsen sana gösteririz' şeklindeki tehditlerin uzantısı da olabilir.”

CUMHURBAŞKANI'NIN DANIŞMANI
ALTUN'DAN SALDIRIYA TEPKİ

Yeni Akit Haber Müdür Murat Alan'a cuma namazı çıkışı yapılan alçak saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun da, sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun, Yeni Akit Haber Müdür Murat Alan'a yönelik saldırıyla ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Altun, "Herkes bilmelidir ki bu saldırının failleri adalet önünde hesap verecektir." dedi. Altun'un paylaşımı şu şekilde:
"Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Şiddet hiçbir koşulda tasvip edilemez. Konunun takipçisiyiz. Herkes bilmelidir ki bu saldırının failleri adalet önünde hesap verecektir."

UMED: SALDIRI PLANLI

Saldırı sonrası açıklama yapan Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Yönetim kurulu saldırının "Planlı" ve "Hain" olduğunu duyurdu. Açıklamada, "Yeni Akit Yayın Kurulu üyesi Murat Alan'a yapılan planlı ve hain saldırıyı kınıyor, sürecin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" denildi.

AYD'DEN SALDIRIYA TEPKİ

Anadolu Yayıncılar Derneği, (AYD) Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'ın İstanbul'da dün evinin önünde uğradığı bıçaklı ve beyzbol sopalı saldırıda ağır yaralanmasına, gönderdiği bir mesajla tepki gösterdi.

AYD Başkanı Sinan Burhan imzasıyla gönderilen mesajda, “Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan Bey'e maalesef talihsiz bir saldırı olmuştur. Hiçbir gazeteci düşüncelerinden dolayı şiddete maruz kalmamalıdır. Daha önce Sabahattin Önkibar'a, Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırıları kınamıştık. Bu çerçevede Yeni Akit Gazetesi Yazarı Sayın Murat Alan'a yapılan saldırıyı Anadolu Yayıncılar Derneği olarak kınıyoruz. Suçlular adalet önüne çıkartılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Daha önce de gazeteciler Yavuz Selim Demirağ, Sabahattin Önkibar ve İdris Özyol saldırıya uğramıştı. Bu isimlere saldıranlar, adli işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

Haber Ara