Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Yeneroğlu: 'Irkçılıkla mücadele konusunda varlığımızı ve gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor'

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlendiği iftar programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu 'Irkçılıkla mücadele konusunda varlığımızı ve gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-03 12:59:56

Yeneroğlu: 'Irkçılıkla mücadele konusunda varlığımızı ve gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor'
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlendiği iftar programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu "Irkçılıkla mücadele konusunda varlığımızı ve gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor" dedi.

İftar programına Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, Afganistan Frankfurt Konsolosunun yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya yaptığı açılış konuşmasında 'Bugün Avrupa'da yaşayan 5,5 milyon Avrupalı Türk toplumu bu kıta ile bir kader birliği oluşturmuş durumda. UETD olarak bizlerin özelde Türkiye-Almanya dostluğuna genelde ise Türkiye'nin Avrupa Birliğiyle bütünleşme sürecine katkımız artarak devam edecektir' dedi.

Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin Almanya'da karşılaşılan karanlık ortamın biran önce son bulması ümidiyle herkesin Ramazanını kutladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise "Dünyaya merhameti biz öğretmişiz. Geçen gün mecliste yaptığım bir konuşmada Konstantiniye'nin 564. yılı sebebiyle tarih tutanaklarına geçsin diye bir konuşma yapmıştık, orada bir teklifim var. Şimdi bu teklifi burada Avrupa'nın göbeğinde tazelemek istiyorum. 1453'ü Avrupa insan hakları, vicdan özgürlüğü ve adalet bayramı olarak ilan etsin" dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da UETD'nin başarılarının devamını dilediğini söyledi. Günnar, "Anavatanı Türkiye baba vatanı ise Avrupa'nın değişik ülkeleri olan vatandaşlarımızın çalıştıkları ve doydukları yerlerin gelişmesine katkıda bulunabilmek adına samimiyetle her türlü ırkçılığa rağmen, mücadeleden vazgeçmeyip sağduyulu davranışlarla gönüllerde taht kuruyorsunuz' dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu yaptığı konuşmada "Ülkemizde hem kazada olsun hem de terörle mücadelede çatışmada şehit olan o kahramanlarımızın hem burada saygıyla anmak minnetle anmak, aynı zamanda kendileriyle inşallah cennette buluşmak üzere girdikleri taahhüdün olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yeneroğlu konuşmasının devamında günyüzüne çıkan ırkçılıkla mücadele konusunda "varlığımızı ve gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor" diyerek ırkçı partilerin sağ popülist diye tanımlanarak içselleştirildiğini sözlerine ekledi. Yeneroğlu Türkiye-Almanya ilişkilerine de değinmek istediğini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

"İncirlik olaylarını haftalardır takip ediyorsunuzdur. Bir örnek vermek istiyorum. Hollanda'da bir terör örgütü olsa, Almanya'ya yönelik devamlı saldırılar düzenlese, Hollanda'yı finans merkezi olarak kullansa, Hollanda'yı aynı zamanda silahlı mücadelesinde terör eylemlerine katılacak militanları orada toplasa ve Hollanda'nın her yerinde propaganda merkezi kursa, Almanya'da da haftada bir terör eylemi olsa, Hollanda ile Almanya arasında bir ilişkinin olabileceğini düşünebiliyor musunuz? Mümkün mü böyle bir şey, veyahut başka ülkeler bağlamında da düşünebiliriz. Buradaki Türk toplumu adına söylüyorum kendi zihnimize bazen bazı meseleler o kadar kazınmış ki, bir taraftan bu kadar gerginlik olmasın diyoruz ama diğer taraftan da kendi menfaatlerimizi koruma noktasında, şimdiye kadar alışmadıkları bir durumla karşı karşıya oldukları için aslında küstahlığı iddiaa ettikleri değil kendileri bizatihi yapıyorlar. Bunu buradaki toplum olarak çok net bir biçimde görüp net bir şekilde her ortamda ifade etmek hepimizin yükümlülüğü olmalı" dedi.

Haber Ara