Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Yemen taraflarının Umman toplantısı iptal edildi

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed ile Umman'da yapılacak görüşmeler, Husiler ve devrik lider Salih'in partisini temsil eden heyet tarafından iptal edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-20 20:14:31

Yemen taraflarının Umman toplantısı iptal edildi

Dünya Bülteni'nin aktardığı haber gör eYemen'de Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresini (GPC) temsil eden heyetin, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile Umman'da yapılacak görüşmeleri iptal ettiği bildirildi.

Heyet üyesi Yasir el-Avadi, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, heyetin BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed'e, Sana dışında yapılan herhangi bir görüşmeye katılım konusunda özrünü ilettiğini belirtti.

Avadi, kararın Husiler ile Salih'in partisinin katılımıyla oluşturulan Yüksek Siyasi Konseyin talimatı üzerine alındığını ifade etti.

Heyetin, ülkedeki krize çözüm için BM arabuluculuğunda yapılan ve askıya alınan barış müzakerelerinin yeni turuna hazırlık için görüşmelerde bulunmak üzere bugün Umman'ın başkenti Maskat'ta, Ahmed ile bir araya gelmesi bekleniyordu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, dana önce BM ve insani yardım örgütlerine ait uçaklar dışında Sana Havaalanı'nı uçuşa kapatmıştı.

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, BM arabuluculuğunda yapılan Yemen barış müzakerelerinin 6 Ağustos'ta askıya alındığını duyurmuştu. Müzakerelerin, daha sonra belirlenecek yerde bir ay içinde yeniden başlayacağını ifade eden Ahmed, görüşmelerin yeni turuna ev sahipliği yapması için Kuveyt'ten hiçbir talepte bulunulmadığını ancak burasının da seçenekler arasında olduğunu kaydetmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara