Dolar

32,5674

Euro

34,7596

Altın

2.492,38

Bist

9.524,59

Yemen savaşında 4 çocuk hayatını kaybetti

Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) Taiz kentine düzenlediği saldırıda 4 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-05 14:48:35

Yemen savaşında 4 çocuk hayatını kaybetti

AA'nın haberine göre, Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler Taiz'in sivil yerleşim birimi Sayne bölgesinde havan topu ile düzenledikleri saldırıda 4 çocuk hayatını kaybetti, birçok sivil yaralandı.

Hastaneye kaldırılan yaralıların sayısına ilişkin bilgi verilmedi. 

Aden ile Sana arasında yer alan stratejik öneme sahip Taiz kentinde, yaklaşık 6 aydır Husiler ile hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri, birkaç ay önce büyük kısmında kontrolü sağladığı kentin giriş kısımlarının ise Husilerin denetimi altında olduğu ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç gibi uluslararası kurumlar Husileri, Taiz'e gıda ve ilaç girişini engellemek ve bölgeyi abluka altına almakla suçluyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Haber Ara