Dolar

32,3637

Euro

34,9648

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Yemen ordusu bazı bölgeleri ele geçirdi

Yemen ordusunun Suudi Arabistan sınırındaki Harad ilçesinde bazı bölgeleri Husilerden aldığı öğrenildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-18 19:58:53

Yemen ordusu bazı bölgeleri ele geçirdi

Yemen ordusu, Suudi Arabistan sınırında bulunan Harad ilçesindeki bazı bölgeleri Husilerden geri aldıklarını duyurdu.

Orduya bağlı Beşinci Askeri Bölge Basın Merkezi'nin açıklamasına göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteği verdiği birlikler, Hacce iline bağlı Harad'ın güneyindeki Bin Abdullah Vadisi'ne saldırı düzenledi. Husilerle girilen çatışmada vadinin büyük bir bölümünde kontrol sağlandı.

Husilerin geride çok sayıda çeşitli silah bıraktığı belirtildi.

Suudi Arabistan ile Yemen arasında en yoğun kullanılan sınır kapısı Harad ilçesinde bulunuyor. Ancak olayların başladığı 2015 yılından bu yana kapı kapalı tutuluyor.

TAİZ'İN BATISINDA İLERLEME

Öte yandan, hükümet güçlerinin Husilerle girdikleri şiddetli çatışmaların ardından Taiz'in batısındaki bazı bölgelerde ilerleme kaydettiği öğrenildi.

Hükümet güçlerinden Abdurragıb Abdulvehhab Tugayları'nın komutanı Albay Fuad eş-Şedadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taiz'in batısındaki Kedha bölgesindeki bazı yerlere saldırı düzenlediklerini söyledi. Operasyon sırasında bir askerin öldüğünü, 4'ünün yaralandığını ifade eden Şedadi, Husilerden ise iki kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralananların olduğunu kaydetti.

Şedadi 4 bölgede kontrolün sağlandığını aktardı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara