Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Yemen krizine çözüm arayışları

Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan, BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed ile bir araya geldi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 23:59:09

Yemen krizine çözüm arayışları
Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile Yemen krizine ilişkin siyasi çözüm arayışlarını görüştü.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, BAE'nin başkenti Abu Dabi'deki Şati Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, Yemen sahasındaki yeni gelişmelerin yanı sıra krizin çözümüyle ilgili siyasi çabalar ele alındı.

Al Nahyan, BM'de Yemen'i temsil ettiği süre zarfında krize siyasi çözüm yolları arayışındaki çabaları sebebiyle Şeyh Ahmed'e teşekkür ederek, "BAE, Yemen'de siyasi bir çözüm bulmanın yanı sıra ülkeye istikrarla güveni getirecek şekilde isyanı bitirme ve terör gruplarını temizleme yönündeki BM'nin çabalarını önemsiyor." dedi.

Şubat ayı sonu itibarıyla görev süresi sona erecek BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, kendisinden sonra bu göreve tayin edilen İngiliz Martin Griffiths'in görev süresi başlamadan önce bölge ülkelerine gerçekleştirdiği son turu kapsamında Abu Dabi'yi ziyaret etti.

Yemenli taraflar arasındaki diyalog görüşmeleri, İsviçre'nin Biel ve Cenevre kentleri ile Kuveyt'te yapılan 3 turun ardından bir yılı aşkın süredir durmuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara