Dolar

32,5149

Euro

34,9470

Altın

2.430,13

Bist

9.804,18

Yemen'in tanınmayan Dışişleri Bakanlığını Husiler bastı

Yemen'de uluslararası camiada tanınmayan hükümetin Dışişleri Bakanlığı binasına Husiler tarafından baskın düzenlendiği bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-08 08:52:07

Yemen'in tanınmayan Dışişleri Bakanlığını Husiler bastı

Yemen'de Husiler ve Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih başkanlığındaki Genel Halk Kongresi (GPC) partisinin kurduğu uluslararası camiada tanınmayan hükümetin Dışişleri Bakanlığı binasına Husiler tarafından baskın düzenlendiği ve GPC'ye yakın Dışişleri Bakanı Hişam Şeref'in bakanlığa girmesine engel olunduğu bildirildi.

Salih başkanlığındaki GPC'ye bağlı "Haber" ajansına göre, Husiler ile Salih'e bağlı hükümetin Dışişleri Bakanı Şeref, bir grup silahlı kişinin, Husiler ve Salih yanlıları tarafından kurulan Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Salih es-Samad'ın talimatı olduğu iddiasıyla Bakanlığa zorla girdiğini belirtti.

Ofisinde çalışanların da bu grup tarafından dışarı çıkarıldığını belirten Şeref, yarın herhangi bir toplantıya katılmayacağını, söz konusu kişilerin kim tarafından gönderildiği ve kimlikleri ortaya çıkarılana kadar çalışmasına ara vereceğini aktardı.

Husiler geçen hafta da aynı hükümetin Sağlık Bakanı Muhammed Salim bin Hafiz'in ofisine baskın düzenleyerek, yerine yeni bakan atadığını duyurmuştu.

Yemen'de darbeyi gerçekleştiren Husiler ile müttefikleri Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih arasında bir süredir gerginlik yaşanıyor.

Söz konusu gerginliğin neticesinde ilk olarak başkent Sana'daki El-Mısbahi bölgesinde ikinci olarak ise Marib'in Harib ilçesinde muhalifler arasında çatışmalar meydana gelmişti.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

730244 (1)

Haber Ara