Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Yemen ile ilgili korkutan iddia

Birleşmiş Milletler'den Yemen'de kıtlık uyarısı geldi. Devam eden iç savaş ve ülkenin limanlarına uygulanan abluka nedeniyle milyonlarca sivilin en temel gıdalara dahi erişemez hale geldiğini belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-20 18:43:03

Yemen ile ilgili korkutan iddia

BM Dünya Gıda Programı Başkanı Ertharin Cousin ülkenin büyük limanlarında devam eden yoğun çatışmalar nedeniyle insani yardımları Yemenlilere ulaştıramadıklarını belirtti.

Gıda Programı Başkanı, "Eğer Yemen halkının acilen ihtiyaç duyduğu yardımları ulaştıramazsak, eğer ticaretin güvenliğini sağlayamazsak ve eğer ülkeye gönderilen yardımlar acilen artırılmazsa korkarım Yemen'de büyük bir felakete tanık olabiliriz" dedi.

BM'nin insani yardımlardan sorumlu genel sekreter yardımcısı Stephen O'Brien ise Yemen'deki siviller için "içinde bulundukları sefalet akıl almaz boyutlarda" dedi.

O'Brien, her 5 kişiden 4'ünün insani yardımlara ulaşamadığını, neredeyse 1,5 milyon kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını ve kan bankalarının kapandığını aktardı.

Yemen'de şii husi hareketi ile sürgündeki Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi yanlıları çatışıyor. Hadi yanlıları, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarıyla destekleniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara