Dolar

32,4874

Euro

34,6230

Altın

2.474,15

Bist

9.534,08

Yemen için bitmeyen ateşkes çağrısı

O'Brien, Yemen'de insani yardım arası sözünün tutulmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, tüm taraflara çatışmalara ara vermeleri çağrısı yaptı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 09:02:05

Yemen için bitmeyen  ateşkes çağrısı

AA'da Mustafa Keleş'in haberine göre, O'Brien, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'deki "insani felaket" nedeniyle derin kaygı duyduğunu vurgulayarak, milyonlarca Yemenlinin şiddetin yanı sıra aşırı açlık ve tıbbi gereç eksikliği ile karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Bombalamaların ve çatışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden O'Brien, "Yemen'de insani ara için verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle son derece üzgünüm. Tüm taraflara, tüm ülke genelinde insani yardım için koşulsuz olarak çatışmalara hemen ara vermeleri çağrısını yineliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

O'Brien, çatışmaların sürmesine rağmen insani yardım çalışanlarının bazı bölgelere yardım ulaştırdığını ancak bunların çok yetersiz olduğunu bildirdi.

'En kanlı günler yaşanıyor'

Öte yandan, aralarında BM'nin de yer aldığı "İnsani yardım topluluğu", Sana'dan yaptığı açıklamada, Yemen'de hava saldırılarının başladığı mart ayından bu yana en fazla can kaybının yaşandığı günlerin bu hafta gerçekleştiğini kaydetti.

Camilere, okullara, pazar yerlerine hava saldırılarının sürdüğü ifade edilen açıklamada, 1,3 milyon kişinin evini terk ettiği, 3 bin 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 16 bini aşkın kişinin yaralandığı belirtildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de gazetecilere yaptığı açıklamada, Yemen için acil talep edilen insani yardım miktarının ancak yüzde 16'sının karşılandığını söyledi.

Yardım sözü veren Suudi Arabistan ile bu taahhüdün hayata geçirilmesi için görüşmelerin halen

Haber Ara