Dolar

32,5065

Euro

34,9070

Altın

2.425,83

Bist

9.722,09

Yemen hükümetinden müzakere resti

Yemen hükümeti, 'Husiler ile Salih yanlıları oturuma katılmazsa müzakerelerden çekileceğiz' çıkışında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-21 07:04:05

Yemen hükümetinden müzakere resti

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Heyetten yapılan yazılı açıklamada, "Kuveyt'te 18 Nisan'da başlaması kararlaştırılan müzakerelerin üzerinden üç gün geçmesine rağmen Husiler ile devrik lider Salih yanlılarını temsil eden heyetin henüz Kuveyt'e gelmediğine" dikkat çekildi.

Açıklamada, "Barışın sağlanması arzusuyla yeterince sabredildi. Her türlü fırsat tanındı ancak Husiler ile Salih yanlılarını temsil eden heyet, görüşmelerin açılış oturumuna katılmazsa müzakerelerden çekileceğiz" ifadesi kullanıldı.

Müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda Yemen halkı ve uluslararası toplum karşısında tüm sorumluluğun karşı tarafa ait olduğu kaydedilen açıklamada, "diyaloğa ve barışa inanmayan, insan haklarını çiğneyen bu çetelerin" Yemenli masumları katletme, uluslararası ve bölgesel güvenliği tehdit etme ve savaşı sürdürmedeki ısrarcı tutumunun kınanması çağrısında bulunuldu.

Husileri temsil eden heyet Umman'da

Öte yandan Husiler ile Salih başkanlığındaki Genel Halk Kongresi Partisi'ni temsil eden heyetin, Umman'ın başkenti Maskat'a ulaştığı bildirildi.

Haber Ara