Dolar

32,5450

Euro

34,9010

Altın

2.434,92

Bist

9.645,02

Yemen'deki şiddet olayları

Yemen'deki şiddet olayları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 20:42:32

Yemen'deki şiddet olayları
Yemen'in Aden kentinde uluslararası koalisyon güçlerine bağlı 15 askerin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği bildirildi.

Terör örgütü DAEŞ'e bağlı olarak bilinen Vilayeti Aden-Ebyen örgütünün sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, bugün Aden'de 4 intihar saldırısı düzenlendiği, Birleşik Arap Emirlikleri (BEA) ile Suudi Arabistan güçlerinin yer aldığı askeri mevzilerin hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, hükümetin Aden'de karargah olarak kullandığı bilinen el-Kasr oteli ile hükümet binasına bomba yüklü araçla, Suudi Arabistan ve BAE askeri karargahlarına bomba yüklü zırhlı araçlarla intihar saldırıları düzenlendiği kaydedildi.

Söz konusu olayın, Aden'in 17 Temmuz'da Husi militanlardan temizlenmesinden bu yana DAEŞ tarafından üstlenilen ilk saldırı olduğu ifade ediliyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, çeşitli kentlerde sürüyor.

Haber Ara