Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yemen'deki şiddet olayları

Taiz'de hükümet birlikleri ile Husiler ve devrik lider Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 38 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-25 17:47:07

Yemen'deki şiddet olayları
emen'in güneybatısındaki Taiz ilinde hükümet birlikleri ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 6'sı asker 38 kişi öldü, 27'si asker onlarca kişi yaralandı.

Taiz'deki hükümet güçleri sözcüsü Albay Mansur el-Hassani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin doğu cephesindeki ulusal ordu birliklerinin, Husiler ve Salih yanlıları ile girdikleri çatışmaların ardından tıp fakültesi binasını tamamen ele geçirdiğini belirterek, çatışmaların halihazırda Cumhuriyet Sarayı yanındaki Ammar Okulu yakınlarında devam ettiğini kaydetti.

Doğu cephesindeki çatışmalarda, Husiler ve destekçilerinden 27 kişinin, ordu birliklerinden 5 askerin öldüğünü aktaran Hassani, 20 asker ve çok sayıda Husinin yaralandığını söyledi.

Hassani, Husiler ve Salih yanlılarının, ulusal ordu birliklerinin mevzileri ile kentin çeşitli mahallelerini tank ve katyuşa füzeleriyle hedef aldığını vurguladı.

Kentin batı cephesinde ise Husilerin, ulusal ordu birlikleri ile hava savunma güçlerine ait mevziler, askeri havalimanı ve Cebel el-Han'a eş zamanlı saldırdı düzenlediğini belirten Hassani, "Söz konusu saldırı, ordu birliklerinin düzenlediği karşı hücumla kırıldı. Çatışmalarda saldırıyı düzenleyen militanlardan 5 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Ordu birliklerinde ise 1 asker hayatını kaybetti, 7 asker yaralandı." dedi.

Hassani ayrıca koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Taiz'in batısındaki Mahbana ilçesinde yer alan Husilere ait 3 mevzinin hedef alındığını aktararak, operasyonda militanlara ait iki aracın kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Husilerin Taiz ilinde gelişigüzel düzenlediği bombalı saldırılarda ise 5 sivilin yaralandığı ifade edildi.

Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar ülke genelindeki farklı bölgelerde 2 yıldan uzun süredir devam ediyor.

Haber Ara