Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Yemen'deki saldırının yankıları sürüyor

Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, 'Taziye merasimini hedef alan saldırının amacı savaş çıkarmaktı' yorumunda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-10 04:51:06

Yemen'deki saldırının yankıları sürüyor

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Husiler ile devrikCumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin, taziye merasimini hedef alan saldırıyı savaş çıkarmak için kullandığını belirtti.

Mihlafi, başkent Sana'da dün bir taziye merasimini hedef alan saldırının ardından, Salih'in yandaşlarını Suudi Arabistan sınırında savaşmaya çağıran açıklamalarını Twitter hesabı üzerinden yanıtlayarak, "Taziye merasiminin kurbanlarına ağlayanlar ve savaşın devam etmesi için çağrıda bulunanlar, kurbanların kanını savaş çıkarmak için kullanmaktadır. Savaş çıkaran ve ülkenin her yerinde katliam yapanların taziye merasiminin kurbanları için ağlamaya hakkı yok" ifadelerini kullandı.

Dün Husiler ile devrik lider Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da, Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimine iki hava saldırısı düzenlenmişti. Birleşmiş Milletler (BM), hava saldırısında ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Husilere ait "El-Mesira" adlı televizyon kanalının haberinde saldırının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmiş, koalisyon güçleri ise söz konusu iddiaları yalanlayarak olaya ilişkin derhal soruşturma başlatılacağını duyurmuştu.

Salih, "Yemen Bugün" Televizyon Kanalı'nda yaptığı konuşmada, saldırıda hayatını kaybedenlerin intikamını alacaklarını söylemiş ve tüm silahlı kuvvetleri Suudi Arabistan sınırındaki savaşa katılmaya çağırmıştı.

Husi'den intikam çağrısı

Öte yandan, Yemen'de yönetim karşıtı Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, taraftarlarına Suudi Arabistan'dan "intikam" için seferberlik çağrısında bulundu.

Husilere ait El-Mesira televizyon kanalının yayımladığı haberde Husi, başkent Sana'da taziye merasiminin olduğu binaya yapılan hava saldırısına işaret ederek, taraftarlarına saldırılardan sorumlu tuttuğu Suudi Arabistan'la geçmişte hiç olmadığı kadar mücadele etme ve intikam için genel seferberlik çağrısı yaptı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara