Dolar

32,5232

Euro

34,9314

Altın

2.423,84

Bist

9.722,09

Yemen'deki ölü sayısı 64'e yükseldi

BAE'nin Cuma günü Yemen'deki koalisyona yönelik gerçekleştirilen saldırıda 45 askerinin öldüğünü açıklamasının ardından, Suudi Arabistan da aynı patlamada 10 askerinin öldüğünü duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 11:31:42

Yemen'deki ölü sayısı 64'e yükseldi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM, Yemen'in Marib vilayetindeki ordu deposuna düzenlenen saldırıda 45 BAE askerinin hayatını kaybettiğini belirtti. Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, karadan füzeyle orduya ait bir deponun hedef alındığı bilgisini paylaştı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Suudi Tuğgeneral Ahmed Asiri de devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Koalisyon güçlerine bağlı cephane ve patlayıcıların bulunduğu depoya düzenlenen roket saldırısında 10 askerimiz hayatını kaybetti" dedi.

Asiri, patlamanın Yemen topraklarında olması ve askerlerden bazılarının hastaneye nakledilirken ölmesi nedeniyle ölü sayısını geç açıkladıklarını belirtti. Saldırıda 45 Birleşik Arap Emirlikleri, 5 Bahreyn ve 4 Yemen askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ı telefonla arayarak hayatını kaybeden Emirlik askerleri için taziyelerini iletti.

Husiler de Yemen'in Merib ilinde koalisyon tarafından kullanılan bir askeri kampa roket fırlattığını açıkladı. Çok sayıda BAE'li askerin öldüğünü belirten Husiler, Apaçi helikopterler ve zırhlı araçların da tahrip edildiğini iddia etti.

Reuters'e konuşan görgü tanıkları, kampta bir yangın gördüklerini ve büyük bir kara duman bulutunun kamptan çıktığını anlattı.

BAE, Mart 2015'te Suudi Arabistan'ın oluşturduğu koalisyona dahil olarak Yemen'deki İran yanlısı Şii Husilere yönelik hava operasyonuna katılmıştı. O tarihten bu yana Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyon, sadece havadan düzenlediği operasyonlara ek olarak geçtiğimiz Çarşamba günü, Cumhurbaşkanı Abdurrabu Hadi yanlısı Halk Direnişi'nin Merib ve Cevf  illerinde Husilere yönelik kara operasyonu hazırlığı kapsamında Yemen'e kara birlikleri gönderdiğini açıklamıştı.

BAE, Ağustos'un başında Yemen'de 3 askerinin öldüğünü açıklamıştı.

Haber Ara