Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 00:24:44

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Taiz ilinde birden fazla mayın patlaması sonucu Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'ne (HDG) bağlı 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, HDG güçlerinin Taiz'teki Er-Rahide kasabasına ilerlemesi sırasında birden fazla mayının patlaması sonucunda 8 kişi yaralandı. Yaralıların Aden kentindeki hastaneye nakledildiği belirtildi.

HDG güçleri, Lehic ilinde 5 gün süren çatışmaların ardından Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) döşediği mayın tarlalarını aşarak Taiz il sınırına ulaşmıştı.

Hadi yanlısı güçlerin Taiz'e bağlı Hudeyr ilçesinde bulunan Er-Rahide kasabasını çevreleyen dağlarda hakimiyet kurduğu ve Hamim bölgesini ele geçirdiği ifade edilmişti.

Bu arada Taiz'de Husiler ile Hadi yanlısı HDG milisleri arasında çıkan çatışmalarda 7 Husi militanının öldüğü bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin Usayfira ve Zunuc bölgelerinde Husiler ile HDG güçleri arasında çıkan çatışmalarda 7 Husi militanı ölü olarak ele geçirildi, 13 yönetim yanlısı da yaralandı.

Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e destek veren güçler, aylardır Taiz'i abluka altında tutuyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara