Dolar

32,4734

Euro

34,9533

Altın

2.437,28

Bist

9.716,77

Yemen'deki olaylar

Cevf'te meşru yönetime bağlı birlikler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 31 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-04 22:33:15

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Cevf kentinde meşru hükümete bağlı birlikler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 31 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Yönetime bağlı askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Husilerin, meşru hükümete bağlı güçlerin kontrolündeki Cevf kentinin Metun ilçesine saldırması sonucu iki taraf arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Çatışmalar sırasında Husiler bir süre ilçeyi kontrol altına alsa da hükümete bağlı güçlere yardımcı kuvvetlerin gelmesiyle militanlar geri çekilmek zorunda kaldı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları da Husilere ait mevzileri hedef aldı, çatışma ve saldırılarda bazıları üst düzey 21 militan öldü.

Çatışmalarda meşru hükümete bağlı güçlerden de 10 asker hayatını kaybederken, her iki taraftan onlarca kişi yaralandı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Haber Ara