Dolar

32,4914

Euro

34,9056

Altın

2.440,14

Bist

9.716,77

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 23:32:19

Yemen'deki olaylar
Yemen'de hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Taiz Komutanı Hamud Said Mihlafi, "Taiz'in tümüyle Husiler ve Salih yanlısı güçlerden kurtarılmasının vakti yaklaştı" dedi.

Mihlafi, Taiz'de HDG birliklerine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, mevcut kuşatmanın yarılması için önümüzdeki saatler içinde koalisyon güçleri ile işbirliği halinde kentin çevresinde bulunan Husi hedeflerine yönelik operasyonlar gerçekleştireceklerini söyledi.

Komutan Mihlafi, "Taiz'in tümüyle Husiler ve Salih yanlısı güçlerden kurtarılmasının vakti yaklaştı" ifadelerini kullandı.

Mihlafi ayrıca kendisine ait kaleşnikov marka silahın da satışa sunulduğu direnişe destek için düzenlenen açık artırmaya katıldı. Mihlafi'nin silahını yaklaşık 70 bin dolara satın alan Yemenli bir kadının daha sonra silahı "Taiz tümüyle Husilerden özgürleşene kadar savaşa devam etmesi" için Mihlafi'ye hediye ettiği aktarıldı.

- Ma'rib'te 4 sivil öldü

Öte yandan yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ma'rib kentinin kuzeyindeki Fao bölgesinde, araçlarının geçişi sırasında yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu aynı aileden 4 kişi öldü.

Şebve kentinin batısında meydana gelen patlamada ise 2 Husi militanı öldü, 2'si de yaralandı. Patlamaya yola yerleştirilen mayının neden olabileceği ileri sürüldü.

Haber Ara