Dolar

32,5826

Euro

34,6676

Altın

2.526,49

Bist

9.524,59

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 23:50:21

Yemen'deki olaylar
Yemen'de koalisyon uçaklarının Şebve kentine yönelik saldırılarında Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından 15 kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları, Şebve'de Husiler ve Salih yanlılarının kontrolündeki mevzilere saldırı düzenledi. Saldırılarda 15 kişinin öldüğü, bazı tank ve askeri araçların kullanılamaz hale geldiği ve bir silah deposunun yıkıldığı belirtildi.

Öte yandan Hudeyde vilayetine bağlı El-Kavkar bölgesinde, Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Zaranik kabilesi mensupları arasında çatışmalar yaşandı.

İki taraf arasında dün sabah saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam eden çatışmaların bugün yeniden alevlendiği, Zaranik kabilesinden silahlı grupların Husilere ağır kayıp verdiği belirtildi.

Husilerden ölü ve yaralılar olduğu ifade edilirken, sayıya ilişkin bilgi verilmedi.

Dün El-Kavkar'da kabile güçleri ile Husi militanlar arasındaki çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü ifade edilmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Ülkede, Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor.

Haber Ara