Dolar

32,5883

Euro

34,7375

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 02:54:17

Yemen'deki olaylar
Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler) Lideri Abdulmelik el-Husi, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırılarına karşı savaşmak için meydanlara inecek binlerce destekçisinin olduğunu söyledi.

Husi, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, Yemen halkının saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu ifade ederek, "Halk, insan haklarına ilişkin sadece boş sloganlardan müteşekkil söylemlerine rağmen ABD'nin kim olduğunu her zamankinden daha fazla idrak etmiş durumda" dedi.

Suudi Arabistan'ın hiçbir değer, ahlak ve sorumluluk taşımayan suça meyilli bir durum sergilediğini belirten Husi, "Suudi Arabistan rejimi, saldırıları durdurmaktan utanıyor, kendi onurunu koruyacak bir şeye muhtaç. Saldırılar arttıkça savaşmak için meydanlara inecek binlerce destekçimiz var" diye konuştu.

Ülkedeki bazı siyasi güçlerin saldırılara destek olduğunu ve "vatanlarını sattığını" öne süren Husi, şunları şöyle konuştu:

"Düşman, sonunda diyalog dışında başka bir çözüm yolunun olmadığını anladı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetin iktidar zamanında durumun çöküşe doğru sürüklenmesi, diyalog çıkışlarını kapattı."

Haber Ara