Dolar

32,5340

Euro

34,8692

Altın

2.430,47

Bist

9.645,02

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-01 19:13:30

Yemen'deki olaylar
Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Masur Hadi yanlısı güçlerin başkent Sana'daki stratejik öneme sahip Farza Nehum Kışlasını kontrol altına aldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Hadi'ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sana'daki Farza Nehum Kışlası 2 gün boyunca devam eden şiddetli çatışmaların ardından, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun da desteğiyle Şii Husi Ensarullah Hareketi'nin elinden alındı.

Sana'nın geri alınması için düzenlenecek herhangi bir operasyonda kışlanın kilit rol oynayacağı kaydedildi.

Farza Nehum'un kontrol altına alınmasıyla, Ulusal Ordu ve Halk Direnişi Güçleri'nin çatışmayı resmi olarak Mareb (doğu) ve El-Cevf'ten (kuzey), Sana'nın girişinde yer alan Nuhum'a taşıyabileceği ifade ediliyor

Husiler söz konusu karargahı Eylül 2014'te kontrol altına almıştı.

- Aşiret reisinin korumalarının başkanına suikast

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Yemen'in geçici yönetim merkezi olan Aden kentindeki Mansura ilçesinde aşiret reisi Salih bin Ferid el-Ulagi'nin korumalarının başkanı Ali ed-Dahame el-Atigi kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti.

Saldırganların Atigi'nin aracına ateş açılmasının ardından korumaların saldırganlara ateş açtığı ve çatışmada 1 koruma ile 3 saldırganın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haber Ara