Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

Yemen'deki iç savaş şiddetle sürüyor

Taiz kentinin bazı mahallelerinde HDG destekli ordu güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmaların devam ettiği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 10:14:19

Yemen'deki iç savaş şiddetle sürüyor

AA'nın haberine göre, Yemen'in orta kesimindeki Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) destekli ulusal ordu güçleri arasında çıkan çatışmalarda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

HDG'den bir kaynak, Taiz kentinin bazı mahallelerinde HDG destekli ordu güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Ed-Dahi, Sabat ve El-Kasr el-Cumhuri (Cumhuriyet Sarayı) mahalleleri ile Ed-Dabab bölgesinde devam eden çatışmalarda ölen ve yaralananların olduğunu belirten kaynak, ölü ve yaralıların sayısıyla ilgili bilgi vermedi.

Aden ile Sana arasında yer alan stratejik öneme sahip Taiz kentinde, yaklaşık 6 aydır Husiler ile hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı HDG'nin birkaç ay önce büyük kısmında kontrolü sağladığı kentin giriş kısımlarının ise Husilerin denetimi altında olduğu ifade ediliyor. Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç gibi uluslararası kurumlar Husileri, Taiz'e gıda ve ilaç girişini engellemek ve bölgeyi abluka altına almakla suçluyor.

Haber Ara