Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 21:46:31

Yemen'deki çatışmalar
Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri ile Ensarullah hareketi (Husiler) militanları arasında çıkan çatışmalarda 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Halk Direnişi Güçleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'de çıkan şiddetli çatışmalarda 23'ü Husi militanı, 4'ü Halk Direnişi Güçleri mensubu 27 kişi öldü. Söz konusu çatışmalarda Husilerden 34, Halk Direnişi Güçleri'nden ise 19 kişinin yaralandığı belirtildi.

Söz konusu kaynak, Halk Direnişi Güçleri'nin kentin güneyindeki Cebel Habeşi bölgesinde Husilere kurduğu pusuda iki askeri aracın imha edildiğini, 4 araca el konulduğunu ve Husilerden ölenler olduğunu aktardı.

-Koalisyon güçlerinin hava saldırıları

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, ülkenin kuzeyindeki Sa'da vilayeti yakınlarında Husiler için stratejik öneme sahip olduğu bilinen Sa'da Havalimanı'nı bombaladı, bölgede şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Koalisyon güçleri ayrıca Kızıldeniz yakınlarında Husilere ait hava karargahı, 5'inci Bölge Komutanlığı binası ile havaalanı yolu yakınlarındaki Şeyma eğitim kompleksi gibi militanlara ait askeri mevzileri hedef aldı.

Hava saldırısında Husilere ait petrol taşıyan bir tanker ile Suudi Arabistan sınırındaki Ketef bölgesinin vurulduğu kaydedildi.

Kızıldeniz yakınlarındaki Muha kentinde ise koalisyon uçaklarının Husilere ait aralarında silah depolarının da yer aldığı mevzilere yönelik 13 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

-Hudeyde'deki çatışmalar

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen'in batısındaki Hudeyde vilayetine bağlı el-Kavkar bölgesinde de kabile güçleri ile Husi militanlar arasında sabah saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam eden çatışmalarda onlarca kişi öldü ve yaralandı. Militanların bölgeden kaçtığı ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Ülkede, Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara