Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yemen'de yeniden tansiyon yükseliyor!

Suudi önderliğindeki koalisyonun Yemen’in başkenti Sana’ya gerçekleştirdiği hava saldırılarının ardından, Husiler de Suudi Arabistan’ın bir havalimanını vurdu. Yemen’de devam eden çatışmalar bölgede Suudi Arabistan ve İran arasındaki bir nevi vekalet savaşı olarak görülüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-14 15:28:06

Yemen'de yeniden tansiyon yükseliyor!

Suudi önderliğindeki koalisyonun Yemen'in başkenti Sana'ya gerçekleştirdiği hava saldırılarının ardından Husiler de Suudi Arabistan'ın bir havalimanını vurdu.

İran destekli olduğu belirtilen ve Yemen'de deneyimi 2015 yılından bu yana elinde tutan Husiler, Suudi Arabistan'ın Abha bölgesindeki havalimanına insansız hava aracıyla saldırı düzenlediler. Husiler saldırıdan iki gün sonra kendilerine ait televizyon kanalında saldırının sorumluluğunu üstlendiler.

Suudi Arabistan saldırının ardından buna karşılık vereceğini duyurdu ve Yemen'in başkenti Sana'da Husilerin kontrolündeki bölgede bulunan bir hedefin vurulduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada bu saldırıda terör unsurlarının hedef alındığı ve vurulduğu açıklandı ancak detay verilmedi.

26 KİŞİ YARALANDI

Çarşamba günü havalimanına yapılan saldırıda 26 kişinin yaralandığı açıklandı. Koalisyon ortakları Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri bu saldırıdan da İran'ı sorumlu tuttular ancak İran bu iddiaları da reddetti.

Suudi Arabistan'da yayın yapan El Arabiya televizyonunda yayınlanan koalisyonun açıklamasında “Yemen'de vurulan bölgede füze depoları, bombalar ve üretim tesisleri hedef alındı” denildi.
Husiler de kendi yayın organları Masirah TV'den tesislerinin hedef alındığını doğruladı. Görgü tanıkları da haber ajanslarına San'a'nın batı ve kuzeyindeki kampların vurulduğunu doğruladılar.

İran'la bölge ülkeleri arasındaki tansiyonun yükseldiği bir dönemde İran destekli olduğu söylenen Husiler insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdikleri saldırılarını arttırmış durumdalar. Geçen ay da Husiler Suudi Arabistan'da ait iki petrol tesisini hedef almıştı.

Amerika yönetimi Yemen'de dahil olmak üzere İran'ı bölgede tansiyonu yükseltmekle suçluyor. Ancak İran tüm bu iddiaları reddediyor.
Yemen'de devam eden çatışmalar bölgede Suudi Arabistan ve İran arasındaki bir nevi vekalet savaşı olarak görülüyor.

Haber Ara