Dolar

32,5059

Euro

34,9169

Altın

2.447,53

Bist

9.711,72

Yemen’de Suudi Arabistan’a ait Çin yapımı CH-4 İHA düşürüldü

Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait Çin yapımı CH-4 İHA hava savunma füze sistemiyle vurularak düşürüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-23 10:40:19

Yemen’de Suudi Arabistan’a ait Çin yapımı CH-4 İHA düşürüldü

Yemen'de İran destekli Husiler, ülkenin doğusundaki Marib bölgesinde Suudi Arabistan'a ait bir adet CH-4 İHA'yı vurarak düşürdüklerini duyurdu. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, 21 Aralık 2020'de, hava savunma sistemleri tarafından Suudi Arabistan kuvvetlerine ait Çin yapımı CH-4 İHA'yı düşürmeyi başardıklarını belirtti.

 

Sözcü Yahya Seri, CH-4 İHA'nın Marib eyaleti, Megdal üzerindeki hava sahasında henüz kamuya açıklanmayan son teknoloji bir hava savunma füzesi tarafından vurulduğunu da söyledi. Clash Report adlı Twitter hesabı olaya ilişkin paylaşımda bulundu.

 

Sosyal medyada çeşitli hesaplarca da düşürülen CH-4 İHA'sına ait görüntüler paylaşıldı. Yapılan paylaşımlarda düşürülen CH-4 insansız hava aracının yanında İran destekli Husiler de görülüyor. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon tarafından ise olaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonunun Mart 2015'te Hadi hükumetinin geçici başkenti Aden'e yönelik Husi ilerleyişine karşı başlattığı hava operasyonları ile koalisyonun iç savaşa dahil olma süreci başladı. İlk etapta Husi ilerleyişi durmuş olsa da Husilerin genel etkisi kırılamadı. (Defenceturk)

Haber Ara