Dolar

32,5315

Euro

34,8157

Altın

2.434,19

Bist

9.722,09

Yemen'de şiddetli çatışmalar sürüyor

Şebva ilinde hükümet güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda aralarında askerlerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-28 09:17:03

Yemen'de şiddetli çatışmalar sürüyor

Yemen'in Şebve ilinde hükümet güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda, aralarında askerlerin de bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şebva vilayetine bağlı Useylan ilçesinde ordu birlikleri ile yönetim yanlısı HDG ve Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çatışma çıktı.

Çatışmaların ardından Şebva'nın en önemli tarihi bölgelerinden Hacer Kehlan ve Es-Selim ile askeri mevzilerin ele geçirildiğini belirten kaynaklar, çatışmalarda 20'si Husi militanı ve 11'i asker olmak üzere 31 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Bu arada 19. Piyade Tugayı Sözcüsü Mutlak Cevher el-Marufi de koalisyon güçlerinin havadan desteklediği hükümet güçleri ile HDG'nin, tarihi Hacer Kehlan bölgesinin yanı sıra, kent merkezindeki Atek ilçesi ve Useylan arasındaki bazı bölgelerde kontrolü sağladığını söyledi.

Marufi, düzenlenen operasyonlarda 6'sı asker onlarca kişinin öldüğünü kaydetti.

Haber Ara