Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Yemen'de şartlar ortaya kondu

Kuveyt'te devam eden Yemen müzakerelerinde heyet şartlarını açıkladı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-13 04:27:19

Yemen'de şartlar ortaya kondu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kuveyt'te 50 günü aşan Yemen müzakereleri çerçevesinde, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden ortak heyet, çözüm şartlarını açıklarken, hükümet heyeti ise "darbenin sonlandırılması ve silahların teslimi" konusunda ısrarcı olduğunu belirtti.

Müzakerelerde Husiler ve Salih yanlılarını temsil eden ortak heyetin sözcüsü Muhammed Abdusselam, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "Saldırıları tamamen engelleyen, ablukayı kaldıran, cumhurbaşkanlığı kurumlarını onaylamayan, ulusal birlik hükümeti kurulması ve bir askeri konsey oluşturulmasını kapsamayan herhangi bir çözüm kabul edilemez." dedi.

Söz konusu açıklamanın, kamuoyunu bilgilendirmek ve basında yer alan "yanıltıcı bilgileri" yalanlamak için yapıldığını ifade eden Abdusselam, halkın taleplerini karşılayan, egemenliğin bütünlüğü ile vatanın onurunu muhafaza eden, ABD-Suudi Arabistan saldırılarını kesin şekilde sonlandıran ve ablukayı kaldıran siyasi bir çözüm için müzakerelerin devam ettiğini kaydetti. 

Hükümet heyeti "darbenin sonlandırılması ve silahların teslimi" konusunda ısrarcı

Öte yandan hükümete yakın kaynaklar ise Husi-Salih yanlısı ortak heyetin açıklamasını, "53'üncü gününe giren müzakerelerin başarısız olması yönündeki niyeti ile müzakere kapsamında daha önce açıklanmış temel meseleler ve referanslardan kaçındığını ortaya çıkardı." şeklinde değerlendirdi.

Aynı kaynak, hükümet heyetinin, milislerin şehirlerden çekilmesi, devlete silahlarını teslim etmeleri, darbenin sona ermesi, milislerin sivil devlet kurumları ve askeriyede gerçekleştirdiği tüm atamaların iptal edilmesi konusunda ısrarcı olduğunu kaydetti.

Haber Ara