Dolar

32,5094

Euro

34,9456

Altın

2.435,59

Bist

9.793,00

Yemen'de müzakerelere yeniden devam

Yemen hükümeti ile Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Salih yanlılarını temsil eden heyetler arasındaki doğrudan görüşmeler 6 gün sonra yeniden başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 16:25:49

Yemen'de müzakerelere yeniden devam

Müzakere heyetlerine yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, hükümet yetkilileri tarafından altı gün önce askıya alınan, Yemen'deki mevcut krizin taraflarını temsil eden heyetler arasındaki doğrudan görüşmeler yeniden başladı.

Aynı kaynak, müzakerelerde, siyaset, güvenlik ve ramazan ayında tutukluların yüz ellisinin serbest bırakılması meselelerini kapsayan dosyaların ele alınacağı, görüşmelerin kaderinin belirleneceği bir aşamaya ulaşıldığını ifade etti.

Yemen krizini siyasi çözüme kavuşturmak için Kuveyt'te gerçekleşen barış görüşmelerinde hükümeti temsil eden heyetin, Birleşmiş Milletler'den (BM) alınan yazılı güvencenin ardından müzakere masasına döndüğü belirtilmişti.

Hükümet heyetinden yapılan yazılı açıklamada, müzakerelerin sağlam bir zeminde devamı için talep ettikleri altı nokta konusunda BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed aracılığıyla BM Genel Sekreteri'nden alınan yazılı uluslararası güvenceler ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin talimatları doğrultusunda müzakere masasına dönüldüğü ifade edilmişti.

Yemen hükümet heyeti, 17 Mayıs'ta Husiler ve Salih yanlılarının, "Husilerin şehirlerden çekilmesi ve silahlarını teslim etmesini öngören Birleşmiş Milletler'in (BM) 2216 sayılı kararına, Körfez ülkelerinin girişimi ve uygulama mekanizmaları ile Ulusal Diyalog Kongresinden çıkan kararlara uyulması, güven oluşturmak amacıyla tutukluların serbest bırakılması, başta Taiz olmak üzere kentlere uygulanan ablukanın kaldırılması, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin meşruiyetinin tartışılmaması" konularını yazılı olarak kabul edinceye kadar müzakerelere katılımı askıya aldıklarını açıklamıştı.

Haber Ara