Dolar

32,5355

Euro

34,8134

Altın

2.425,09

Bist

9.725,21

Yemen'de Husilerle şiddetli çatışma

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Taiz kentinin Cebel Cerra bölgesinde halk direniş güçleri ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 08:48:36

Yemen'de Husilerle şiddetli çatışma

Çatışmalarda 2'si halk direniş güçlerinden, 10'u Husi militanı 12 kişi hayatını kaybetti, halk direniş güçlerinden 10 kişi yaralandığını dile getirdi.

El-Cumhuri Mahallesi ile 26 Eylül Caddesi'nde  çıkan çatışmalarda da 5 kişi hayatını kaybetti.

Koalisyon güçlerinin hava saldırısı 

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Hacce kentinde Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait hedeflere hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, koalisyon güçleri Yemen'in Suudi Arabistan sınırında bulunan Hacce kentinin Abes ilçesinde Husilere ait 25. Meka Tugayı'na 8 hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi ve alevler yükseldi.

Koalisyon güçlerinin ayrıca sınırdaki Harad ilçesinden Suudi Arabistan'a sızmaya çalışan Husi militanlarına da hava saldırıları düzenlediği kaydedildi.

Umman'ın arabuluculuk yaptığı iddiası

Umman'ın, Ensarullah Hareketi'nin, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından geçici başkent ilan edilen Aden'den çekilmesi için gizli arabuluculuk yaptığı öne sürüldü.

İsmini vermek istemeyen üst düzey bir yetkili,  Umman'ın, Husilerin ülkenin güneyindeki Aden'den çekilmesi için gizli arabuluculuk yaptığını, Husilerin ise kenti Cumhurbaşkanı Hadi ve Suudi Arabistan yanlısı olmayan Güneyli liderlere teslim etmeyi şart koştuğunu ileri sürdü.

Yetkili, Cenevre'den dönen Husi heyetinin, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi ile bir araya gelerek, Cenevre'deki müzakerelerin başarısızlığı ile Yemen'deki kanın durdurulması konularını görüştüklerini dile getirdi.

Bu arada Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine katılmayan Umman, Husiler ile arasındaki güçlü ilişkilerden istifade ederek Yemen'deki savaşı durdurmak için diplomatik çaba harcıyor.

Haber Ara