Dolar

32,6012

Euro

34,7840

Altın

2.410,09

Bist

9.645,02

Yemen'de Husilerle mücadele

Yemen'de Husilerle mücadele

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 04:37:21

Yemen'de Husilerle mücadele
Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin Suudi Arabistan sınırındaki Abes ilçesinde Husilere ait güvenlik noktasına düzenlediği saldırıda 4 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Ülkenin farklı bölgelerinde Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait hedeflere düzenledikleri saldırılarda ise çok sayıda Husi militanın etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Halk Direniş Güçleri'nin Hacce iline bağlı Abes ilçesinde Husilere ait bir güvenlik noktasına düzenlediği saldırıda 4 militan etkisiz hale getirildi.

Öte yandan Halk Direniş Güçlerinin başkent Sana'nın kuzeyindeki Erhab ilçesi ile Beyt Muran ve Beyt Sinan köylerinde Husilere ait hedeflere RPG tipi roketatar ve makineli tüfeklerle saldırı düzenlediği kaydedildi.

Halk Direniş Güçlerinin sosyal paylaşım sitesi hesabından yapılan açıklamada, Beyt Muran ve Beyt Sinan köyleri ile Erhab ilçesinde Husilere ait hedeflere düzenlenen saldırıda Husi militanlardan ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Bu arada Halk Direniş Güçlerinin Zimmar ilinde Husilere ait hedeflere düzenlediği saldırılarda da Husi militanlardan bazılarının etkisiz hale getirildiği, bazılarının da yaralandığı aktarıldı.

Haber Ara