Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Yemen'de Husilere yönelik operasyonlar

Yemen'de Husilere yönelik operasyonlar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 02:29:51

Yemen'de Husilere yönelik operasyonlar
Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Şebva ve El-Cevf kentlerinde devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı silahlı güçler ve Husilere ait hedeflere hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre koalisyon güçleri, ülkenin doğusundaki Şebva ilinin merkezi İtk kentinde devrik lider Salih yanlısı silahlı güçler ve Husilere ait hedeflere 20'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Koalisyon güçleri ayrıca İtk kentinde bulunan 21. Meka Tugayı'ndaki silah ve mühimmat depolarının yanı sıra mühimmat taşıyan bir araç ile Husilere ait 3 araca hava saldırısı düzenledi.

Görgü tanıkları, koalisyon güçlerinin, Cevf ilinin merkezi El-Hazm kentinde Husilerin kontrolündeki hükümet kompleksine de 6 hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Koalisyon güçlerinin kentte Husilere ait güvenlik noktaları ve askeri konvoylara düzenlediği saldırıda ise 10 Husi militanının hayatını kaybettiği, bazılarının da yaralandığı ifade edildi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara