Dolar

32,5629

Euro

34,9267

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

Yemen'de Husilere operasyon

Şebve'de Husilere ait bir kontrol noktasına düzenlenen hava saldırısında 6 Husi militanı hayatını kaybettiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 09:23:11

Yemen'de Husilere operasyon

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Yemen'in doğusundaki Şebve kentinde Şii Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait bir kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 6 militanın öldüğü, 8'inin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları Şebve'ye bağlı Harib ilçesinde Husilere ait bir kontrol noktasını hedef aldı. Saldırıda 6 militan hayatını kaybetti, bazıları ağır 8 militan yaralandı.

Yemen, geçen yıl eylül ayında başkent Sana'yı ele geçiren Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Ülkede Husilerin ilerleyişini engellemek için 26 Mart'tan başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuyla bölgede fiili olarak yer alan Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ile ordu ve Halk Direniş güçlerine ait birliklerin, Husilere karşı kapsamlı operasyon hazırlığı içinde olduğu ifade ediliyor.

Haber Ara