Dolar

32,5920

Euro

34,8739

Altın

2.503,46

Bist

9.689,17

Yemen'de Husiler'den karasuları ihlal eden gemilere uyarı

Yemen'de yönetim karşıtı Husiler, her ne sebeple olursa olsun ülkenin karasularını izinsiz ihlal eden tüm gemiler konusunda uyarıda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 09:49:20

Yemen'de Husiler'den karasuları ihlal eden gemilere uyarı

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Husilerin kontrolündeki haber ajansı Saba'nın Husilere ait donanma ve sahil güvenlik komutanlığının yaptığı yazılı açıklamaya dayandırdığı haberde, koalisyon güçleri yararına faaliyet gösterecek gemileri uyararak, "Yemen karasularının, Husi yetkililerden izin almadan sebebi ne olursa olsun ihlal edilmesi konusunda uyarıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Haberde, geçtiğimiz cumartesi günü, sabah 02.15'te Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait askeri bir geminin Muha açıklarında roketle vurulduğu ve kullanılmaz hale geldiği ifade edilen açıklamada, söz konusu geminin son dönemde koalisyon güçlerine lojistik destek sağladığı aktarıldı.

BAE resmi haber ajansı WAM'da yayımlanan haberde,Yemen'in güneybatısındaki Babu'l Mendeb Boğazı açıklarında görev yapan BAE'ye ait gemilerden birinin dün kaza yaptığı belirtilmişti.

Husiler, geminin savaş gemisi olduğunu iddia etmiş ve saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Uluslararası ve Arap kamuoyunda tepkiyle karşılanan olay, Yemen hükümeti tarafından " terör eylemi" olarak tanımlanmıştı.

Koalisyon güçleri, sağlık ve yardım malzemeleri nakli ile yaralıların sevkiyatı için rutin seferini yapan gemideki sivillerin kurtarıldığını açıklamıştı.

Haber Ara