Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

Yemen'de çatışma: 48 ölü

Yemen'de HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmada 48 kişinin öldüğü bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-22 04:28:29

Yemen'de çatışma: 48 ölü

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 36 militanın öldürüldüğü, yönetim yanlısı 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

HDG tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği Taiz'deki çatışmalarda 11 Husi öldü, onlarcası yaralandı. Çatışmalarda HDG'den de 3 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı" bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, Ulusal Ordu destekli HDG güçlerinin, Taiz kentinde Husilerin dün kontrol altına aldığı Hadaik es-Salih ile Telletu'l Hizan semtlerini, Husi militanlarından temizlediği aktarıldı. HDG'nin, Aden ile Taiz'in kesiştiği anayolda güvenliği sağlamak için Telletu'l Kamil semtini kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

HDG kaynakları, Şebva kentine bağlı Useylan ilçesinin güneybatısındaki bazı mevzilerde iki gün süren çatışmaların ardından kontrolün sağlandığını, koalisyon güçleri destekli operasyonlarda 18 Husi militanının etkisiz hale getirildiğini, onlarcasının da yaralandığını kaydetti.

Kaynaklar, çatışmalarda 5 yönetim yanlısının öldüğünü, 13'ünün yaralandığını ifade etti.

Koalisyon güçlerine bağlı uçakların, El-Beyda ile Şebve'yi ayıran Ukbetu'l Kanza semtinde Husi yanlısı silahlı bir grubun askeri takviyelerini hedef alan hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Saldırının blançosuna ilişkin henüz net bir bilginin ulaşmadığı kaydedildi.

Bu arada, Şebve iline yakın bir noktada da HDG güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 1 Husi komutanın da aralarında bulunduğu 7 militanın öldürüldüğü, 4 yönetim yanlısının da hayatını kaybettiği ifade edildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara