Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Yemen'de çatışma: 17 militan öldürüldü

Halk Direniş güçleri tarafından kurulan pusularda 17 Husi militanı öldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 09:47:16

Yemen'de çatışma: 17 militan öldürüldü

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Halk Direniş güçleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler, Direniş güçlerinin Taiz'e bağlı Sabır Dağı'nda iki ayrı noktaya kurduğu pusuya yakalandı. Seya bölgesine kurulan pusuda 4, Sarade bölgesinde ise 13 militan yaşamını yitirdi.

Halk Direniş güçlerinin ayrıca Meşraa ile Hadnan ilçelerinde ilerlemeye çalışan "devrim milisleri"ni geri püskürttüğü bildirildi.

El-Maha kenti sakinleri ise koaliyon güçlerinin bölgeye denizden çıkartma yaparak askeri teçhizat desteği sağlayacağı yönünde haberlerin yayılmasının ardından Husilerin Babu'l Mendeb ile Maha'yı bağlayan yola mayın döşediğini iddia etti.

Öte yandan Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yandaşlarının askeri teçhizatını başkent Sana'nın kuzeyinde topladığı ifade edildi.

Erhab ve Azal kabileleri direniş grupları sözcüsü Abdulkerim Seyil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Mahvit, Amran ile Sana'dan gelen Husi militanların Erhab bölgesindeki el-Cenadibe köyünün eteklerinde konuşlanmaya başladığını belirtti.

Seyil, kısmi şekilde sükunetin hakim olduğu Erhab'ta, Halk Direniş güçlerinin olası saldırılar için hazır olduğuna işaret etti.

Kabile sözcüsü ayrıca Erhab bölgesinde Husiler ile Halk Direniş güçleri arasında son günlerde çıkan çatışmalarda 30'dan fazla militanın öldüğünü onlarca kişinin yaralandığını kaydetti. Olayda aralarında lider kadrosundan isimlerin yer aldığı bir grup militanın yakalandığını ve Husilere ait askeri techizatın kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

Bu arada Cenadibe köyünde Husilerin attığı roketin evine isabet etmesi sonucu bir kadın yaşamını yitirdi.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.

Haber Ara