Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Yemen'de ateşkes mi ilan edildi?

Yemen'de savaşın tarafları Husiler ve Salih yanlılarının oluşturduğu Genel Halk Kongresini temsil eden ortak heyet, saldırıların durdurulması konusunda mutabakata varılan önerilen 72 saatlik 'ateşkesi' 'prensipte' kabul etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 14:15:54

Yemen'de ateşkes mi ilan edildi?

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA


AA
'nın ortak heyete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Umman'ın başkenti Maskat'ta Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmali Vild eş-Şeyh Ahmed ile bir araya gelen heyetin "prensipte" bir anlaşmaya vardığı iddia edildi.

ANLAŞMADA NELER VAR?

72 saatlik saldırıların durulmasını öneren anlaşma Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, havadan ve denizden tüm saldırıları ile keşif uçuşlarını durdurmasını şart koşuyor.

TOPLANTIDA NE GÖRÜŞÜLDÜ?

Taraflar arasında akşam gerçekleşen ikinci görüşmede ise saldırıların ne zaman sonlandırılacağının yanı sıra Ateşkes ve Koordinasyon Komitesinin görevine başlaması konuları görüşüldü.

Ortak heyet de Şeyh Ahmed'e, başta başkent Sana olmak üzere kentlerdeki güvenlik önlemleri hakkında yazılı bir plan sundu.

UMMAN ARABULUCU

Maskat'a dün ulaşan Şeyh Ahmed'in, ara buluculuk görevini üstlenen Umman Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah ile görüştüğü belirtilmişti.

SUUDİ ARABİSTAN'DA GÖRÜŞME YAPILDI

Şeyh Ahmed'in, Maskat'a gelmeden önce 5 gün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Yemenli yetkililer ve yabancı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiği ifade edilmişti.

İRAN NE DÜŞÜNÜYOR?

Husilerin destekçisi olan İran'dan ise konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Haber Ara