Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Yemen'de alarm: Bin 230 aile tahliye edildi

Yemen'de etkili olan Chapala kasırgası nedeniyle sahil kentlerdeki farklı bölgelerden bin 230 aile tahliye edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-03 10:04:27

Yemen'de alarm: Bin 230 aile tahliye edildi

AA'nın haberine göre, Hadramout ilinin Acil Komitesi'nden bir kaynak,  dün sabahtan itibaren şiddetli yağış ve rüzgarın etkili olduğunu, gece ise fırtına nedeniyle dalgaların yükselmeye başladığını söyledi.

Kaynak, olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki sahil bölgesinin farklı yerlerinden bin 230 ailenin tahliye edildiğini kaydetti.

Kaynak, bazı bölgelerde elektriğin tamamen kesildiğini ve olumsuz hava koşulları nedeniyle arızaların giderilemediğini aktardı.

Umman Denizi'nde dün oluşan Chapala kasırgasının Yemen'in Sokotra Adası'nı vurduğu ve Hadramevt, El-Mahra ve Şebve'ye doğru ilerlediği bildirilmişti.

Sokotra Valisi Remzi Mahrus, Chapala kasırgasının sabah saatlerinden itibaren sahil şeridini vurmaya başladığını, şiddetli yağmur ve rüzgarla birlikte dalgaların boyunun 4 metreye kadar ulaştığını, kasırga nedeniyle 5 bin ailenin sahil şeridinden tahliye edilerek okullara ve yüksek yerlere yerleştirildiğini ifade etmişti.

Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ) cuma günü, Umman Denizi'nde oluşan Chapala kasırgasının Yemen'in kuzeyi ve Umman'a doğru ilerlediğini duyurmuş, kasırganın Yemen'de yoğun yağış, ardından sel ve toprak kaymasına neden olabileceğine dikkati çekmişti.

Kasırgaların nadir görüldüğü Arap Yarımadası'nda 2007 yılında Umman ve İran'ı vuran Gonu kasırgası yaklaşık 50 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Haber Ara