Dolar

32,5104

Euro

34,9083

Altın

2.423,87

Bist

9.722,09

Yemen'de acı sürüyor... 'Babam uyuyor, uyanacak!'

Suudi Arabistan'ın Yemen'de bir düğün yerini vurması sebebiyle çok sayıda sivil öldü. Bir çocuğun ölmüş babasına sarıldığı ve 'Babam uyuyor, uyanacak' diyerek ayrılmak istemediği görüldü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-25 11:32:41

Yemen'de acı sürüyor... 'Babam uyuyor, uyanacak!'

TIMETURK | ÇEVİRİ

Suudi Arabistan'ın öncülüğünü yaptığı koalisyonun Yemen'de Husilere yönelik operasyonları sürüyor. Fakat Suudi yetkililerin bu saldırılar sırasında sivil yerleşim yerlerini de vurduğu görülüyor. 

Suudilerin Yemen'de bir düğüne gerçekleştirdiği hava saldırısında ölmüş olan babasına sarılan erkek çocuğu Yemen savaşını bir kez daha gündeme getirdi.

YÜREK PARÇALAYAN SAHNE…

Kuzeybatı bölgesindeki Hajjah'da bir sınır köyüne gerçekleştirilen saldırı sonrası alınan görüntü ve fotoğraflarda 7-8 yaşlarındaki bir erkek çocuğun bir adamın vücuduna sıkı sıkı sarılarak onu babasından ayırmaya çalışan kurtarma ekibine “hayır, hayır, hayır” dediği görülüyor ve duyuluyor.

“BABAM UYUYOR, UYANACAK”

Videoda çocuk, etrafındaki insanlar defalarca söylese de o babasının sadece uyuduğunu, yakında uyandığında onu bombalanan yerin çok yakınındaki köydeki evlerine götüreceğini söylüyor.

Çocuğun ise muhtemelen saatlerce orada kaldığı hem gece hem de gündüz çekilen görüntülerden anlaşılıyor. Bir kameraman babasının yıkıntıdan çıkarılacak son insan olduğunu söylüyor, çocuk ise babasının naaşı kaldırılana kadar orada tutunarak bekliyor.

 

Haber Ara